Kapr na čínském víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 576 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 749.6 mg
 - Vláknina 3132.5 mg
 - Vitamín A 3132.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce s vlažnou vodou necháme bobtnat 20 minut hrozinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a šalotku a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a smažíme na něm 4 minuty nasekanou cibuli a šalotku. Přidáme kapří plátky, po minutě je obrátíme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme svazeček aromatických bylinek a na mírném plameni 10 minut povaříme. Rybí plátky vyjmeme a udržujeme teplé v hlubší servírovací míse.
 - 
                                2
Polovinu tekutiny vyvaříme, vyjmeme svazeček aromatických bylinek, přidáme cukr, ocet a scezené a osušené hrozinky. Vše uvedeme do varu, zhasneme plamen a vmícháme zbývající olej. Rybí maso přelijeme takto získanou omáčkou, posypeme ho petrželkou a hotový pokrm podáváme.