Pikantní kuře s rýží
Suroviny
- 5 g Cukr třtinový
 - 150 g Jogurt bílý
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 300 g Rýže dušená
 - 7 g Sůl
 - 3 g Kurkuma
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 5 g Garam masala
 - 30 g Kari pasta
 - 4 g Chilli koření mleté
 - 5 g Kmín římský
 - 100 g Okurka salátová
 - 5 g Máta
 - 6 g Koriandr čerstvý
 - 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 50 ml Protlak rajčatový
 - 2 kávová lžička Kari pasta červená
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1263 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 1016.7 mg
 - Vláknina 6257.3 mg
 - Vitamín A 6257.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme kari pastu, chilli papričky, chilli koření, rajčatový protlak, česnek, cukr a sůl, všechno rozmixujeme ručním mixérem na hladkou hmotu.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci rozpálíme arašídový olej, přisypeme kmín, na mírném ohni ho opékáme asi 2 minuty, až začne praskat a vonět. Přidáme cibuli nadrobno, kari listy, za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme rozmixovanou pastu, kurkumu, koriandr a opékáme další 3 minuty.
 - 
                                3
Vmícháme konzervovaná rajčata a vývar, vaříme 5 minut, vrátíme do směsi maso, přidáme garam masalu a zakryté dovaříme na mírném ohni ještě 20 minut.
 - 
                                4
Mezitím připravíme jogurtovou omáčku s nastrouhanou okurkou a mátou, ohřejeme a osolíme rýži a podáváme s pikantní směsí.