Rybí curry se zelenými fazolkami
Suroviny
- 300 g Fazolové lusky zelené
 - 600 g Okouník mořský
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 4 ks Kafirové listy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.25 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Curry omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 766 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 64.4 mg
 - Draslík 890.3 mg
 - Vláknina 5262.8 mg
 - Vitamín A 5262.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu.
 - 
                                2
Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky.
 - 
                                3
Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme.