Bhádží míchané
Suroviny
- 100 g Květák
 - 175 g Mouka cizrnová
 - 1.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.11 hrnek Olej rostlinný
 - 12 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 701.3 mg
 - Vláknina 14856.5 mg
 - Vitamín A 14856.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme mouku, sůl, jedlou sodu, koriandr, kurkumu, garam masalu a chilli. Vše promícháme. Směs rozdělíme na tři části a dáme do samostatných misek. Do jedné misky dáme nakrájený pórek, do druhé nakrájenou cibuli a do třetí uvařený květák. Do každé přidáme 3 lžíce vody a umícháme ze všech hladkou pastu.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej a pomocí dvou lžiček tvoříme ze směsi kuličky a každou smažíme 4 minuty, než nezhnědnou. Poté necháme okapat a podáváme teplé.