Zeleninové čatní se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 510.5 mg
 - Vláknina 1740 mg
 - Vitamín A 1740 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostky. Omyté cukety nakrájíme na menší kostky, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a oloupaný zázvor nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Dýni, cukety, šalotky a zázvor vložíme do hrnce, přidáme cukr, vinný ocet, 50ml vody a omyté rozinky. Za stálého míchání vaříme 15 minut a nakonec osolíme.
 - 
                                3
Čatní naplníme do 2 vyvařených sklenic o obsahu 1l a dobře uzavřeme.
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu k minutkám.