Hovězí s omáčkou ústřicovou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Bambusové výhonky
 - 60 g Shiitake houby
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 0.24 dl Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 43.9 mg
 - Draslík 211.9 mg
 - Vláknina 4352.3 mg
 - Vitamín A 4352.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Dáme je do mísy s cukrem, vínem, sójovou omáčkou, pastou z kukuřičné mouky a necháme marinovat 30 minut.
 - 
                                2
Pokrájíme fazolky, bambusové výhonky, mrkev a houby. Rozehřejeme ve woku olej a přidáme hovězí nudličky, smažíme cca minutu, poté vyndáme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Z woku odlijeme olej a necháme pouze jednu lžíci. Přidáme pokrájenou zeleninu, jarní cibulku a zázvor a smažíme dvě minuty. Přidáme hovězí a ústřicovou omáčku s vodou, sůl, promícháme a podáváme.