Ma-po tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 125 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Kukuřičná pasta
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 278.1 mg
- Vláknina 5814 mg
- Vitamín A 5814 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky pokrájíme tofu. Ve woku necháme vařit vodu, přidáme tofu a necháme 3 minuty blanšírovat, aby bylo pevnější. Poté necháme okapat.
-
2
Rozpálíme ve woku olej, přidáme mleté maso, rozetřený česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájený pórek, sůl, sójovou omáčku, fazolovou omáčku, chilli omáčku a promícháme. Přidáme vodu i tofu. Přivedeme k varu a 3 minuty vše dusíme. Vmícháme pastu z kukuřičné mouky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Zastříkneme sezamovým olejem, posypeme pepřem a ihned podáváme.