Thajské krevety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 87.3 mg
 - Vláknina 2260 mg
 - Vitamín A 2260 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu.
 - 
                                2
Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou.