Kokosová šťavnatá rýže
Suroviny
- 60 g Ořechy vlašské
 - 90 g Kokosový krém
 - 250 g Rýže dlouhozrnná
 - 60 g Hrozinky
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 7 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Dýňová semínka
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 114 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 210.7 mg
 - Vláknina 14589.4 mg
 - Vitamín A 14589.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
S polovinou vroucí vody smícháme kokosový krém, přidáme zbytek vody a vymícháme dohladka.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, a smažíme, dokud nezměkne.
 - 
                                3
Rýži propereme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a přidáme ji s kurkumou do pánve. Vaříme 2 minuty. Přidáme kokosové mléko, skořici, hřebíček, sůl, a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme oříšky, hrozinky, dýňová semínka, a promícháme. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina a rýže není měkká.
 - 
                                4
Wok odstavíme a necháme ho stát 5 minut.
 - 
                                5
Vyndáme skořici a ihned podáváme.