Grilované kuře yakitori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 498.6 mg
 - Vláknina 420 mg
 - Vitamín A 420 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
 - 
                                3
Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
 - 
                                4
Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                5
Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.