Japonská dýně dušená s kokosovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2607.8 mg
 - Vláknina 7501.6 mg
 - Vitamín A 7501.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.7 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Japonskou dýni kaboča rozkrojíme na poloviny, kůru a jádřince odstraníme. Několik semínek důkladně omyjeme, osušíme a nasucho opražíme na rozehřáté pánvi nebo opečeme na plechu v troubě. Dužinu pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme cukr, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni a necháme zvolna vařit 10-15 minut do změknutí.
 - 
                                3
Hotový dezert rozdělíme do misek, ozdobíme praženými semínky, snítkou máty a ihned podáváme.