Bulgurové pikantní slané koláčky
Suroviny
- 100 g Rukola
 - 100 g Bulgur
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 12 ks Rajčata Cherry
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 626.5 mg
 - Vláknina 14202 mg
 - Vitamín A 14202 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
 - 
                                2
Očistíme jarní cibulku, česnek, kerblík a mátu citrónovou. Polovinu lístků z máty odložíme na ozdobu, ostatní s kerblíkem, cibulkou a česnekem drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, vymačkaný z přebytečné vody, sójovou omáčku, sůl, pepř, mletý zázvor a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Omyjeme listy rukoly a Cherry rajčata (červená i žlutá). Talíře ozdobíme listy rukoly. Ze směsi vytvoříme v dlaních koláčky o průměru asi 8 cm. Poklademe je na listy salátu, doprostřed každého uděláme malý důlek. Do každého koláčku vložíme Cherry rajče a servírujeme.