Indické grilované kuře na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 12 g Kardamom
  • 15 g Skořice celá
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 4 kávová lžička Pasta česneková
  • 4 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Hřebíček
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Paprika zelená
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 1315.5 mg
  • Vláknina 13948.4 mg
  • Vitamín A 13948.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veškeré suché koření rozdrtíme na prášek a smícháme dohromady. Kuře omyjeme a očistíme. Následně je nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Na marinádu smícháme dohromady jogurt, nadrcené koření, zázvorovou a česnekovou pastu, sůl a nakrájené chilli papričky. Kuře důkladně obalíme v marinádě a necháme 12 hodin marinovat.

  • 3

    Kousky marinovaného kuřete napícháme na grilovací špejle a necháme je grilovat na pekáči v troubě. Občas je zalijeme marinádou.

  • 4

    Na pánvi si rozpálíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor, zelené chilli, žampiony a papriku.

  • 5

    Když je maso ugrilované, vyndáme jej z trouby a necháme na pánvi se žampionovou směsí smažit 5 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata a smažíme další 3 minuty.

  • 6

    Maso společně se zeleninou dáme na talíře, zalijeme smetanou, ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře k receptu