Tamarindové čatní
Suroviny
- 500 ml Cukr krystal
 - 125 ml Tamarind
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Máta
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 2 ks Banány
 - 1 ks Jablka
 - 2 ks Kardamom černý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 hrnek Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 0.5 polévková lžíce Hořčičné semínko
 - 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 451.1 mg
 - Vláknina 7558.4 mg
 - Vitamín A 7558.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrnec napustíme vodou a ohřejeme ji. Následně ji odstavíme, ponoříme do ní tamarindovou dužninu a necháme ji vychladnout. Tamarind následně propasírujeme přes síto z kovu.
 - 
                                2
Oloupeme banán a podélné ho nakrájíme. Posypeme jej umletým kardamomem. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opražíme hořčičná semínka, tamarindovou dužninu, zalijeme 2 šálky vody a uvedeme k varu.
 - 
                                3
V hrníčku rozmícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přilijeme jej do směsi na pánvi ve chvíli, kdy se začíná dužnina vařit. Důkladně zamícháme. Poté přidáme nakrájené jablko, banány, omyté rozinky a všechny zbylé přísady a za stálého míchání vaříme, dokud není omáčka hustá. Necháme vychladnout v lednici a podáváme.