Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 15 g Koriandr čerstvý
 - 50 g Mandle pražené solené
 - 60 g Hrozinky
 - 60 ml Olej hroznový
 - 30 ml Ocet bílý vinný
 - 1 ks Skořice celá
 - 2 špetka Kurkuma
 - 4 špetka Kardamom
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 341.2 mg
 - Vláknina 25494.2 mg
 - Vitamín A 25494.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody společně s kardamonem, kurkumou a skořicí do změknutí. Olej smícháme s octem a cukrem. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Omytý koriandr nasekáme na drobnější kousky.
 - 
                                2
Hořčičná semínka opražíme na suché rozpálené pánvi. Uvařenou rýži smícháme s hrozinkami, mandlemi, cizrnou a koriandrem, zalijeme olejovo-octovou zálivkou a servírujeme.