Smažená cuketa se zázvorovým dipem
Suroviny
- 800 g Cuketa
 - 100 g Jogurt bílý
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Zázvor mletý
 - 400 g Zakysaná smetana
 - 50 g Paprika červená
 - 3 g Pepř bílý
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 130 g Arašídy
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1111 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 124.6 mg
 - Draslík 802.6 mg
 - Vláknina 11345.5 mg
 - Vitamín A 11345.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.1 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky rozmixujeme a smícháme se strouhaným parmezánem, koriandr nasekáme a vmícháme do sýrové směsi. Vejce ušleháme se solí a pepřem, plátky cukety v něm namočíme, obalíme v sýrové směsi a osmažíme dozlatova na rozpáleném arašídovém oleji.
 - 
                                2
Na dip smícháme v misce smetanu, jogurt, prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou papriku, mletý zázvor, pepř a sůl a podáváme ke smažené cuketě.