Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky
Suroviny
- 120 g Hovězí svíčková
 - 80 g Nudle rýžové
 - 6 ks Cibule
 - 4 ks Shiitake houby
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.47 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 135 g
 - Cholesterol 25.2 mg
 - Draslík 3770.9 mg
 - Vláknina 62368.5 mg
 - Vitamín A 62368.5 mg
 - Vitamín B6 3.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme, necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenká kolečka i s natí. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou krájíme na nudličky. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěný česnek posekáme nadrobno.
 - 
                                2
Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1,5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí, nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme maso a zprudka, za stálého míchání restujeme přibližně 2 minuty do zlatova. Přimícháme zázvor a restujeme ještě 1 - 2 minuty. Maso ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme rýžové nudle. Směs promícháme a dochutíme extra olivovým olejem.