Uzbecký jehněčí šašlik
Suroviny
- 3 g Anýz mletý
 - 3 g Paprika mletá sladká
 - 500 g Jehněčí kýta
 - 100 g Slanina vepřová
 - 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Paprika zelená
 - 4 ks Okurky nakládané
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 4707 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 99.5 mg
 - Draslík 663.4 mg
 - Vláknina 12657.5 mg
 - Vitamín A 12657.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu.
 - 
                                2
Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme.
 - 
                                3
Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem.