Dušená rýže s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Garnát obecný
  • 200 g Rýže dušená
  • 4 g Sůl
  • 12 g Wasabi pasta
  • 8 g Cukr krupice
  • 500 ml Voda pitná
  • 40 ml Ocet rýžový
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 15 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1122 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 1498 mg
  • Vitamín A 1498 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé garnáty vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 4 minuty. Scedíme, necháme vychladnout. Vývar si ponecháme. Do misky nalijeme rýžové víno, ocet, 50 ml vývaru z garnátů, citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Do této směsi vložíme garnáty a marinujeme asi 15 minut. Poté je vyloupneme, u ocasu nařízneme a vyjmeme střívko.

  • 2

    Z dušené rýže vytvoříme na talířcích kopečky, pokapeme troškou marinády, potřeme pastou wasabi, obložíme garnáty a podáváme.

Komentáře k receptu