Japonská polévka s nudlemi
Suroviny
- 2.5 g Řasa Nori
 - 400 g Nudle Udon
 - 100 g Baby špenát
 - 250 g Cibulka jarní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Pasta shiro miso
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
 - 1 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 708 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 301.7 mg
 - Vláknina 4883.8 mg
 - Vitamín A 4883.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a pomalu přivedeme k varu. Minutu povaříme a scedíme do misky. Vývar nalijeme zpět do kastrolu, máme-li rádi nori, uschováme je (jinak je vyhodíme).
 - 
                                2
Česnek a jarní cibulku oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme do kastrolu s vývarem.
 - 
                                3
Miso pastu smícháme s rýžovým vínem, přidáme lžíci horkého vývaru, promícháme a nalijeme do vývaru. Přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vložíme nudle, stáhneme plamen a nudle 2 minuty povaříme.
 - 
                                4
Baby špenát opereme, otrháme listy a necháme okapat.
 - 
                                5
Těsně před podáváním polévky vypneme plotýnku (nebo plyn stáhneme na minimum), přidáme listy špenátu a případně i odložené nori. Důkladně promícháme.