Mongolské jehněčí
Suroviny
- 300 g Jehněčí maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 235.9 mg
 - Vláknina 3956 mg
 - Vitamín A 3956 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 713.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem.
 - 
                                2
Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř,
 - 
                                3
zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké.
 - 
                                4
Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky.
 - 
                                5
Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku.