Dušený okoun
Suroviny
- 250 g Mrkev kořen
 - 500 g Okoun říční
 - 250 g Mušle v nálevu
 - 250 g Okurka salátová
 - 250 g Lotosový kořen
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Ocet jablečný
 - 3 kávová lžička Cukr krupice
 - 8 ks Bambusové listy
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Sirup zázvorový
 - 3 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 155 g
 - Sodík 1089 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 36.1 mg
 - Draslík 820.2 mg
 - Vláknina 11637.5 mg
 - Vitamín A 11637.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka.
 - 
                                2
Jablečný ocet smícháme se zeleninovým vývarem, cukrem a solí, přivedeme k varu, vložíme zeleninu a na mírném ohni vaříme cca 5-6min. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                3
Bambusové listy omyjeme horkou vodou a osušíme. Vždy dvěma listy vyložíme bambusové košíčky a necháme je přečnívat přes okraj.
 - 
                                4
Rybu omyjeme a necháme cca 5min marinovat v oleji rozmíchaném se zázvorovou šťávou a rýžovým vínem.
 - 
                                5
Mušle necháme okapat na sítě.
 - 
                                6
Zeleninu rozdělíme na bambusové listy, na ni položíme rybu a mušle. Přečnívající listy přeložíme dostředu a utvoříme balíčky.
 - 
                                7
Ve woku přivedeme opět k varu vývar, usadíme košíčky a zakryté vaříme v páře cca 10min.
 - 
                                8
Ihned podáváme.