Nadívané smažené brambory
Suroviny
- 250 ml Hrášek
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 5 ks Cibule
 - 5 ks Rajčata
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 10 ks Chilli paprička zelená
 - 4 špetka Sůl
 - 3 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 - 0.5 kg Cizrna
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1.5 polévková lžíce Garam masala
 - 3.44 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1180.2 mg
 - Vláknina 18530.8 mg
 - Vitamín A 18530.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu necháme ponořenou po dobu 6 hodin ve vodě. Následně ji uvaříme v mírně osolené vodě. Brambory opláchneme a taktéž uvaříme. Následně je zbavíme slupek a rozmělníme se špetkou soli. Hrášek vaříme asi 5 minut ve vodě se špetkou soli a scedíme.
 - 
                                2
Na pánev nalijeme lžíci oleje. Osmahneme na něm semínka kmínu, drcené chilli, mletý koriandr a polovinu masaly. Následně přidáme přecezenou cizrnu a zhruba 2 minuty necháme smažit. Důkladně promícháme, odložíme bokem a pomocí mixéru mixujeme, dokud nám ze směsi nevznikne kaše.
 - 
                                3
Tři cibule zbavíme slupek a nakrájíme. Chilli papričky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu společně s nakrájenými cibulemi a nastrouhaným zázvorem utřeme na jemnou pastu. V hrnci necháme rozehřát lžíci oleje a pastu osmahneme. Dvě rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k pastě a okořeníme zbylou masalou. Vše posolíme, zalijeme 1/4 l vody a necháme vařit cca 20 minut.
 - 
                                4
Zbylé chilli a lístky koriandru nakrájíme nadrobno. Zbylá rajčata zbavíme nečistot a nakrájíme oloupanou cibuli.
 - 
                                5
Cibuli a chilli asi 2 minuty smažíme na lžíci oleje, posypeme kurkumou, odstavíme z ohně a promícháme s uvařeným hráškem a koriandrovou natí.
 - 
                                6
Brambory smícháme s cizrnovou kaší a hmotu uhněteme do tvaru kuliček asi 5 cm v průměru. Do každé kuličky uděláme důlek, který vyplníme hráškovou směsí a následně vršek zacelíme. Tyto kuličky poté zprudka osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou. Tyto kuličky, jinak zvané tikki, umístíme na talíře, zalijeme omáčkou, přidáme nakrájené dílky rajčat a podáváme.