Kdoulový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 237.2 mg
 - Vláknina 7740 mg
 - Vitamín A 7740 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.
 - 
                                2
Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C.
 - 
                                3
Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem.
 - 
                                4
Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit.
 - 
                                5
Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi.