Turecké jehněčí
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
 - 60 g Strouhanka
 - 150 g Jogurt bílý
 - 4 krajíc Chléb Pita
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Máta
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Kurkuma
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 96.1 mg
 - Draslík 609.9 mg
 - Vláknina 4024.3 mg
 - Vitamín A 4024.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.
 - 
                                3
Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.