Jehněčí šašlik s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Jogurt bílý
  • 10 g Koriandr mletý
  • 15 g Bazalka
  • 15 g Máta
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Bobkový list
  • 150 g Okurky nakládané
  • 15 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1583 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 805.5 mg
  • Vláknina 3790.6 mg
  • Vitamín A 3790.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme jogurt, olej, ocet, citronovou šťávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, posekané lístky bazalky, máty, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Maso napichujeme na jehly střídavě s bobkovými listy, vložíme pod gril a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

  • 3

    Šašliky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře k receptu