Smažené hovězí maso s paprikou na pekingský způsob
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
- 115 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 507.1 mg
- Vláknina 3663 mg
- Vitamín A 3663 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso nakrájíme na nudličky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičným škrobem a hnědým cukrem. Zakryjeme a necháme cca 30min marinovat. 
- 
                                2Na pánvičce rozpálíme slunečnicový a sezamový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme nakrájené papriky bez semínek, hrachové lusky a na kousky nakrájenou cibulku. Restujeme další cca 3min. 
- 
                                3Vmícháme hovězí maso spolu se zbytkem marinády a cca 3-4min osmahneme. Nakonec zalijeme vodou, ústřicovou omáčkou a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. 
- 
                                4Podáváme s vařenými nudlemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        