Polévka s taštičkami wan tan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 4 g Zázvor mletý
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Wan tan
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 10 ml Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2129 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 889.5 mg
  • Vláknina 11812.5 mg
  • Vitamín A 11812.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nakrájíme nadrobno, stejně jako vyloupané krevety a cibuli. V míse smícháme s mletým masem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, solí, pepřem a strouhaným zázvorem. V hrnci začneme postupně prohřívat až k varu drůbeží vývar. Koupené těsto wan tan rozmrazíme nebo čerstvé rovnou rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníčky asi 6x5 cm a lžičkou naplníme připravenou směsí.

  • 2

    Okraje navlhčíme vodou a slepíme k sobě, pevně přitiskneme a taštičky rozložíme na pomoučněný vál.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme taštičky a 5 minut intenzivně vaříme. Hotové vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a upravíme do misek nebo na talíře. Zalijeme horkým vývarem a posypeme nakrájenou jarní cubulkou.

Komentáře k receptu