Krevety v křišťálovém županu
Suroviny
- 125 g Hrášek
- 600 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Sůl
- 100 g Cibulka jarní
- 60 g Paprika červená
- 40 g Maizena - kukuřičný škrob
- 5 g Zázvor
- 10 ml Olej sezamový
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 40 ml Omáčka ústřicová
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 0.4 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1394 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 221.4 mg
- Vláknina 5230 mg
- Vitamín A 5230 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané, očištěné krevety promícháme 1 minutu se lžičkou soli, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Tento postup opakujeme 3x a při posledním krevety důkladně propláchneme studenou vodou. V míse rozmícháme lžíci škrobu s bílkem, krevety do marinády rozložíme a necháme 30 minut odležet. Ve woku rozpálíme olej a krevety 2 minuty necháme fritovat, vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme v teple. 
- 
                                2V misce smícháme ústřicovou omáčku, zeleninový vývar, rýžové víno, zbytek škrobu a sezamový olej. 
- 
                                3Olej z woku odlijeme a ponecháme asi jen 2 lžíce, přidáme prolisovaný česnek a zázvor a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a na kostičky nakrájenou papriku, orestujeme asi 2 minuty, zalijeme omáčkou a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme krevety a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        