Základní vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 273.7 mg
 - Draslík 480.6 mg
 - Vláknina 1152 mg
 - Vitamín A 1152 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kuřecího masa a žebírek odstraníme veškerý tuk a maso nasekáme na větší kousky. Vložíme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme do uzlu stočené cibulky a drcený, neloupaný zázvor.
 - 
                                2
Přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na mírném ohni, bez pokličky vaříme cca 2-3h.
 - 
                                3
Poté vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme rýžové víno nebo suché sherry, přivedeme znovu k varu a povaříme další 2-3min.
 - 
                                4
Hotový vývar necháme vychladnout a uchováme v lednici. Můžeme rovněž zamrazit.