Brokolice s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 525.8 mg
 - Vláknina 7936.3 mg
 - Vitamín A 7936.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 134.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr smícháme s octem a necháme chvíli stát. Brokolici omyjeme, košťály oloupeme a nakrájíme a brokolici rozebereme na růžičky. Košťály i růžičky vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dozlatova a vyjmeme. Do oleje přidáme brokolici, sůl, zázvor, víno a vývar z brokolice. Za občasného míchání dusíme asi 4 minuty.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme se špetkou soli, nalijeme na brokolici a necháme srazit. Pokrm zakapeme oslazeným octem, krátce prohřejeme a podáváme.