Čínský chřestový salát
Suroviny
- 500 g Chřest bílý
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Cukr třtinový
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
 - 2 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 366.7 mg
 - Vláknina 8739 mg
 - Vitamín A 8739 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a nakrájíme na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěnou papriku nakrájíme na širší nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm opékáme kešu oříšky asi 1 minutu. Přidáme nudličky papriky, osolíme a opékáme za stálého míchání ještě 1 minutu. Přilijeme sherry, sójovou omáčku a přidáme cukr. Vše krátce osmahneme.
 - 
                                3
Papriku promícháme s chřestem, osolíme a ochutíme octem. Necháme asi 30 minut rozležet.
 - 
                                4
Salát upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.