Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí
Suroviny
- 230 g Krabí maso mražené
 - 320 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Chilli papričky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1435 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 294.5 mg
 - Vláknina 4594.3 mg
 - Vitamín A 4594.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opékáme cibuli po dobu asi 5 minut v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli na mírném ohni olej. Pak přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a asi po minutě zesílíme oheň, přilijeme sherry nebo rýžové víno a vaříme. Když se množství tekutiny zmenší na polovinu, přidáme okapanou kukuřici, krabí maso, kuřecí vývar, sojovou omáčku, pět minut polévku ještě povaříme, pak vmícháme sůl, pepř a koriandr.
 - 
                                2
Odstavíme a tenkým pramínkem vlijeme vejce, důkladně promícháme a rozdělíme do nahřátých misek, kde ji ještě ozdobíme květy, které jsme vyrobili z čerstvých červených čili papriček a ihned servírujeme.