Smažené hovězí maso s paprikou na pekingský způsob
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
 - 115 g Hrachové lusky
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 507.1 mg
 - Vláknina 3663 mg
 - Vitamín A 3663 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičným škrobem a hnědým cukrem. Zakryjeme a necháme cca 30min marinovat.
 - 
                                2
Na pánvičce rozpálíme slunečnicový a sezamový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme nakrájené papriky bez semínek, hrachové lusky a na kousky nakrájenou cibulku. Restujeme další cca 3min.
 - 
                                3
Vmícháme hovězí maso spolu se zbytkem marinády a cca 3-4min osmahneme. Nakonec zalijeme vodou, ústřicovou omáčkou a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými nudlemi.