Čínské zelí s kokosovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 967.9 mg
 - Vláknina 8457.5 mg
 - Vitamín A 8457.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si dresink. Smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, do směsi přimícháme kokosové mléko.
 - 
                                2
Cibulku nakrájíme včetně zelené natě na drobné kousky. Nakrájený stonek a nať dáme do oddělených nádob.
 - 
                                3
Na velmi drobné kousky nakrájíme čínské zelí.
 - 
                                4
Rozehřejeme si na pánvi olej a osmahneme za stálého míchání chilli papričky do křupava. Osmahnuté papričky vyndáme z pánve děrovanou naběračkou a naaranžujeme na talíř. Osmahneme za stálého míchání česnek - 30 až 60 vteřin dozlatova a přidáme ho na talíř k chilli papričkám. Poté osmahneme tvrdší část cibulky, k ní poté přidáme nakrájenou zelenou nať a minutu za stálého míchání restujeme.
 - 
                                5
Poté přidáme cibulku k česneku a chilli papričkám.
 - 
                                6
Do velkého hrnece dáme vařit osolenou vodu. Až se bude voda vařit, přidáme zelí, 2x zamícháme a ihned scedíme.
 - 
                                7
Ohřáté zelí vložíme do velké mísy, přelijeme kokosovým dresinkem a promícháme. Hotové zelí podáváme se směsí smažené zeleniny, můžeme posypat drcenými burskými oříšky.