Lilek plněný kuřecím masem a sezamem
Suroviny
- 170 g Kuřecí prsa
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Lilek
 - 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 4 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 27.3 mg
 - Draslík 790.4 mg
 - Vláknina 18628.6 mg
 - Vitamín A 18628.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.
 - 
                                2
Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.
 - 
                                3
Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.
 - 
                                4
Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.
 - 
                                5
Podáváme s omáčkou.
 - 
                                7
Omáčka:
 - 
                                8
4 lžíce sójové omáčky
 - 
                                9
4 lžíce zeleninového vývaru
 - 
                                10
3 lžíce sherry