Čínská kuřecí polévka s bambusem
Suroviny
- 200 g Šunka od kosti
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 80 g Bambusové výhonky
 - 40 g Houby sušené
 - 5 g Zázvor celý
 - 100 g Sůl
 - 300 g Zelí čínské
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 ml Víno rýžové čínské
 - 5 ml Olej sezamový
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cibule
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 5191 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 45.5 mg
 - Draslík 559.8 mg
 - Vláknina 2855.8 mg
 - Vitamín A 2855.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce ve 3 l vody dáme vařit kuřecí prsa, cibuli, zázvor, nasekané bambusové výhonky a hrst sušených hub. Na mírném ohni povaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, 2 lžíce rýžového vína, vaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme čínské zelí pokrájené na proužky, osolíme, opepříme, povaříme 2 minuty. Vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky a rozdělíme do misek, přelijeme horkou polévkou. Na dochucení podáváme v misce mimo omáčku, kterou zhotovíme ze 2 lžic sojové omáčky, lžičky sezamového oleje a nadrobno nasekané jarní cibulky.