Sladkokyselá polévka s kuřecím masem
Suroviny
- 50 g Kuřecí prsa
 - 850 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Žampiony čerstvé
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 3 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1018 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 69.3 mg
 - Draslík 323.3 mg
 - Vláknina 2241.3 mg
 - Vitamín A 2241.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce rozmícháme solamyl s vodou dohladka. Vmícháme sójovou omáčku, ocet a pepř. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a vše dobře promícháme. V rozehřátém woku rozpálíme olej a opékáme na něm oloupanou, nasekanou cibuli asi 2 minuty. Vmícháme vývar, na kousky nakrájený žampion a na tenké plátky nakrájené kuřecí maso. Povaříme asi 15 minut. Potom do polévky vlijeme rozpuštěný solamyl a za stálého míchání chvíli povaříme. Vešleháme vejce tak, aby se ve vařící polévce srazilo na jemné nudličky.
 - 
                                2
Polévku rozdělíme do nahřátých misek, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.