Okurkový salát se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 625 mg
 - Vitamín A 625 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je urovnáme na talíř.
 - 
                                2
V misce smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Přilijeme horkou vodu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Zálivku necháme částečně vychladnout a nalijeme na okurku.
 - 
                                3
Nakonec salát posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou šalotkou.
 - 
                                4
Před podáváním necháme chvíli vychladit pod fólií v chladničce.
 - 
                                5
Podáváme jako přílohu ke karí pokrmům.