Polévka čínská vepřová s brambory
Suroviny
- 125 g Vepřové maso libové
 - 225 g Bambusové výhonky
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 958 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 22.2 mg
 - Draslík 557.3 mg
 - Vláknina 8199.5 mg
 - Vitamín A 8199.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 793 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme pokrájené brambory, kuřecí vývar, lžíci rýžového vinného octa, vše přivedeme k varu a poté stáhneme plamen.
 - 
                                2
Smícháme vodu s kukuřičnou škrobovou moučkou a směs vmícháme do horkého vývaru. Vývar znovu přivedeme k varu, mícháme, dokud nezhoustne.
 - 
                                3
Na talíř dáme vepřové nudličky a polijeme zbylým rýžovým vinným octem, sezamovým olejem a sójovou omáčkou.
 - 
                                4
Do vývaru přidáme vepřové nudličky, nakrájenou mrkev na proužky, nasekaný zázvor a 10 minut povaříme. Přidáme nakrájenou červenou papriku, jarní cibulku a bambusové výhonky. Vaříme 5 minut a poté okamžitě podáváme.