Losos a la teriyaki
Suroviny
- 675 g Losos - filety
 - 55 g Ředkev bílá
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Víno bílé
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 hrst Řeřicha
 - 1 špetka Potravinářská barva
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 87.8 mg
 - Draslík 628.7 mg
 - Vláknina 622.5 mg
 - Vitamín A 622.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
 - 
                                2
Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.
 - 
                                3
Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.
 - 
                                4
Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.