Rybí doedoeh
Suroviny
- 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Fenyklová semínka
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Chilli paprička
 - 1 ks Galgan
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Makrela - filety
 - 1 hrnek Kokosový krém
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Datle sušené
 - 1.2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 116.7 mg
 - Draslík 666.2 mg
 - Vláknina 1709.5 mg
 - Vitamín A 1709.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.
 - 
                                4
Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.