Hrnec s fazolemi černými
Suroviny
- 275 g Sýr sójový - Tofu
 - 250 g Nudle rýžové
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 125 g Zelí čínské
 - 225 g Bambusové výhonky konzervované
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Karotka
 - 6 ks Shiitake houby
 - 8 ks Kukuřice
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2588.8 mg
 - Vláknina 48882 mg
 - Vitamín A 48882 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky s teplou vodou namočíme houby na 25 minut, poté necháme okapat a přebytečnou tekutinu uschováme. Tuhé středy odstraníme a houby nakrájíme.
 - 
                                2
Tofu nakrájíme na kostičky. Rozpálíme v pánvi polovinu oleje, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme a necháme okapat. Přidáme zbylý olej a osmahneme houby, pokrájenou karotku, fazolky, bambusové výhonky, pokrájenou papriku, kukuřičky a přidáme pokrájené čínské zelí a vše smažíme 2 minuty.
 - 
                                3
Do směsi přidáme tofu, přimícháme sójovou omáčku, omáčku z černých fazolí a cukr, přivedem k varu, přidáme 6 lžic uschované vody smíchané se solamylem a pod pokličkou vaříme, než omáčka zhoustne a část se odpaří. Podle chuti dosolíme.
 - 
                                4
Rýžové nudle připravíme podle návodu a podáváme se směsí z pánve.