Polévka pekingská
Suroviny
- 300 g Zelí čínské
 - 700 ml Kachní vývar
 - 0.5 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 plátek Šunka uzená
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 206.2 mg
 - Vláknina 2567.8 mg
 - Vitamín A 2567.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar z kachny a uvedeme do mírného varu. Nakrájíme na kousky čínské zelí, přidáme k vývaru a povaříme 10 minut.
 - 
                                2
Do polévky přidáme sezamová semínka, šunku nakrájenou na kostičky, rozetřený česnek, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut.
 - 
                                3
Přes síto vlijeme opatrně žloutek a ihned podáváme.