Pekingská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Vepřový ořez
  • 200 g Pórek
  • 10 g Glutasol
  • 10 g Vegeta
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Nudle rýžové
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Vejce slepičí
  • 100 g Houby černé
  • 60 ml Víno bílé
  • 1800 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 116.6 mg
  • Draslík 310.7 mg
  • Vláknina 2430 mg
  • Vitamín A 2430 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou pěnu odstraníme naběračkou.

  • 2

    Do polévky přilijeme víno, přidáme opláchnutý pórek nakrájený na nudličky a hlávkové zelí zbavené košťálů nakrájené na nudličky. Vše vaříme, až zelenina změkne.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme nakrájené černé houby, vegetu, glutasol, mletý pepř a za stálého míchání zavaříme rozšlehaná vejce. Podle potřeby dosolíme a krátce převaříme.

  • 4

    Při podávání vkládáme do každé porce uvařené rýžové nudle a omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu