Salát z tropického ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 398.5 mg
 - Vláknina 9701 mg
 - Vitamín A 9701 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na poloviny rozkrojíme papáju a vyndáme zrníčka. Obě poloviny oloupeme a na plátky nakrájíme dužinu. Dáme do mísy.
 - 
                                2
Rozpůlíme granátové jablko a vyndáme dužinu se semínky. Zbytek plodu nepoužíváme. Dužinu rozkrojíme na kostky a se semínky přidáme do mísy. Nad mísou podržíme plody rambutanu, otevřeme nožem a oloupeme. Dužinu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy k ovoci. Oloupeme a nakrájíme kiwi a též přidáme do mísy.
 - 
                                3
Dva ze tří pomerančů oloupeme, odstraníme dužinu a nakrájíme na kousky, přidáme též do mísy. Přidáme konzervované liči a vše promícháme. Zbylý pomeranč vymačkáme do mísy, přidáme šťávu z liči a promícháme.
 - 
                                4
Šťávou s mandlovou příchutí přelijeme ovoce a salát necháme několik hodin v lednici marinovat.
 - 
                                5
Poté podáváme vychlazený.