Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku
Suroviny
- 100 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 dl Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 670 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 33.5 mg
 - Draslík 2260 mg
 - Vláknina 56825 mg
 - Vitamín A 56825 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 387.4 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek. Do směsi dáme nakrájené maso, promícháme a necháme odležet.
 - 
                                2
Pórek omyjeme a nakrájíme šikmo na delší proužky. Zelí opláchneme, odstraníme z něj košťál a silná žebra. Ze slabších částí listů nakrájíme nudličky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a vložíme na něj zelí. Ihned posolíme a stále mícháme, smažíme přibližně 5 až 8 minut. Zelí musí zůstat polosyrové.
 - 
                                4
V druhé pánvi na rozpáleném zbylé části oleje prudce osmažíme za stálého míchání maso, obalené v směsi Solamylu, vody a bílku. Když zbělá, přendáme obsah pánve k zelí. Přisypeme nakrájený pórek, podle chuti přidáme sójovou omáčku, kmín, Vegetu a sůl. Na závěr přidáme pro zvýraznění chuti ocet, směs důkladně promícháme a podáváme.