Ředkvičkový salát s mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 191 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 819.7 mg
 - Vláknina 19519 mg
 - Vitamín A 19519 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.9 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, které dáme do misky. Mrkev škrabkou oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do misky s ředkvičkami. Mandarinky oloupeme, oddělíme měsíčky od sebe, přidáme také do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem, přisypeme mandle, promícháme a necháme 10 minut v lednici odležet. Salát nakonec podle chuti osolíme, pokapeme olejem a zamícháme.
 - 
                                2
Hotový salát rozdělíme podle porcí na talíře, anebo do salátových misek a podáváme.