Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 2.4 g Sádlo vepřové škvařené
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1.5 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 3 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 452.7 mg
 - Vláknina 1643.8 mg
 - Vitamín A 1643.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse připravíme masovou směs. Mleté maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, hrubě nastrouhaným syrovým celerem a ostatními přísadami. Směs necháme pod fólií vychladit.
 - 
                                2
Omáčku připravíme rozšleháním oleje, sójové omáčky, koření, vývaru, octa, soli a utřeného česneku.
 - 
                                3
Na válu vypracujeme hladké těsto z mouky a vody. Z těsta vyválíme placku o síle cca 1,5 mm a vykrájíme z ní kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku masové náplně, kolečko přeložíme a okraje pevně stiskneme.
 - 
                                4
Taštičky vkládáme do vroucí vody, na mírném plameni vaříme cca 12 minut. Uvařené taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Aby se taštičky neslepily, zakapeme je rozpuštěným sádlem.
 - 
                                5
Horké taštičky podáváme s připravenou omáčkou, ve které je namáčíme.