Okurka v sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4543 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 501 g
 - Sodík 387624 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 815.2 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Neoloupanou okurku omyjeme,podélně rozkrojíme na poloviny,zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.Dáme do misky,osolíme a dobře promícháme.Necháme asi 30 minut odstát.Vzniklou tekutinu slijeme.Přidáme cukr,ocet,chilly olej /pokud ho používáme a máme rádi/ a opět dobře promícháme.Před podáním pokapeme sezamovým olejem.